Scutul antirachetă american creează posibilitatea unui atac nuclear surpriză împotriva Rusiei

de Cuget Liber Vineri, 28 Aprilie 2017 226
Statul Major rus consideră că SUA ar putea lansa împotriva Rusiei un atac nuclear surpriză de la bazele scutului antirachetă american care încercuiesc teritoriul rusesc, a afirmat general-locotenentul Viktor Poznihir, șeful adjunct pentru operațiuni al Statului Major rus, în cadrul celei de-a VI-a Conferințe pe probleme de securitate de la Moscova, relatează RIA No-vosti și posturile de televiziune Zvezda și Rossia-24.
"Prezența bazelor americane antirachetă în Europa și a navelor cu echipamente antirachetă în apele mărilor și oceanelor în apropierea teritoriului rusesc creează o componentă puternică mascată care permite lansarea unui atac surpriză cu rachete nucleare asupra teritoriului Federației Ruse", a afirmat generalul Viktor Poznihir.
Sistemul de apărare antirachetă al SUA dispune de mijloace de detectare a lansărilor de rachete balistice rusești, a declarat generalul Poznihir, în prima zi a lucrărilor forumului de la Moscova, care s-a axat pe problema scutului antirachetă american în Europa.
Potrivit acestuia, creșterea potențialului scutului antirachetă american încu-rajează cursa înarmării și obligă celelalte țări să ia măsuri pentru a riposta. Desfășurarea scutului antirachetă american rupe echilibrul înarmării nucleare și complică dialogul pentru dezarmarea nucleară. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei