Senatul american dezvăluie un acord privind imigraţia şi ajutorul pentru Ucraina

de Sorin MIHALACHE Luni, 05 Februarie 2024 214
Senatul SUA a ajuns la un acord între democraţi şi republicani pentru a debloca noi ajutoare Ucrainei, precum şi Israelului şi pentru a înăspri politica migratorie a Statelor Unite, un text pe care preşedintele Joe Biden a cerut să fie adoptat rapid, notează agenţia AFP.
Acordul, care se referă la o finanţare totală de 118,3 miliarde de dolari, include un ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru efortul de război al Kievului în faţa invaziei Rusiei şi 14,1 miliarde de dolari pentru Israel, potrivit unui rezumat publicat de preşedinta Comisiei de credite a Senatului, Patty Murray.
De asemenea, prevede un pachet de 20,2 miliarde de dolari pentru reformele politicii migratorii, subiect de dezbatere acerbă între negociatorii republicani şi democraţi.
„Am ajuns la un acord bipartizan privind securitatea naţională care include cele mai stricte şi mai corecte reforme migratorii din ultimele decenii. Îl susţin cu tărie”, a reacţionat Joe Biden, îndemnând Congresul să îl adopte rapid. „Trebuie adus la biroul meu ca să-l pot promulga imediat”, a adăugat el.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei