Serbia: Explozia din centrul Belgradului nu este un atac terorist

de Cuget Liber Luni, 21 Martie 2016 89
Explozia care a avut loc luni într-o patiserie din centrul Belgradului nu este un atac terorist, a anunțat Ministerul de Interne al Serbiei, informează Agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al ministerului, acest incident 'nu este un atac terorist, deoarece, înainte de a detona încărcătura explozibilă, bărbatul a cerut ca toți cei prezenți — doi angajați și un client — să iasă imediat din încăpere'.
În afară de bărbatul care s-a sinucis aruncându-se în aer, nicio altă persoană nu a avut de suferit, însă încăperea a suferit pagube materiale, se mai spune în comunicatul MAI sârb.
Identitatea bărbatului sinucigaș, care avea în jur de 50 de ani, nu a fost încă stabilită. Motivele acțiunilor lui nu sunt încă elucidate.
Anterior, postul sârb de televiziune RTS a anunțat că 'un bărbat a intrat în patiseria 'Petkovic' situată la intersecția dintre străzile Takovski și Ilije Garasanina, le-a cerut celor prezenți să iasă se acolo și a detonat încărcătura explozibilă pe care o avea asupra sa'.
O anchetă a fost declanșată pe marginea cazului. Potrivit medicilor, bărbatul a murit la fața locului.
Potrivit postului de televiziune sârb N1, patiseria unde a avut loc incidentul îi aparține fostului ministru al culturii al Serbiei, Bratislav Petkovic.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei