Spania nu va aplica, deocamdată, recomandările FMI

de Cuget Liber Luni, 18 Iunie 2012 335
Spania nu va aplica, deocamdată, recentele recomandări ale Fondului Monetar Internațional, care includ tăieri salariale în sectorul guvernamental, deoarece acestea nu au valoare coercitivă, a indicat, sâmbătă, premierul spaniol Mariano Rajoy, citat de AP și EFE.
FMI este una din cele trei organizații financiare internaționale cărora Spania le-a solicitat efectuarea unui audit asupra sistemului său bancar, înainte de a solicita ajutor din partea Eurogrup.
Într-o alocuțiune rostită la San Sebastian, cu ocazia unei reuniuni a Partidului Popular pe care îl conduce, Mariano Rajoy a explicat că propu-nerile FMI au, deocamdată, valoare de sugestie.
Documentul FMI privind Spania, dat vineri publicității, nu este un raport bancar, ci o analiză privind starea economică a Spaniei.
Organizația financiară internațională a estimat că deficitul bugetar al Spaniei pentru 2012 va fi mai mare decât s-a estimat inițial și i-a sugerat guvernului Rajoy să adoptă o serie de măsuri menite să reducă datoria acestei țări: mărirea TVA-ului și a unor taxe asupra consumului, reducerea costurilor de creditare, o măsură introdusă recent.
Fostul guvern socialist spaniol mărise TVA la 18%, în 2010.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei