Țara în care homosexualitatea și infidelitatea vor fi pedepsite prin uciderea cu pietre

de Cuget Liber Sâmbătă, 30 Martie 2019 162
O nouă lege care va intra în vigoare săptămâna viitoare va pedepsi relațiile homosexuale și adulterul prin condamnarea la moarte prin lapidare în Brunei, anunță CNN, citat de News.ro.
Începând cu 3 aprilie, oricine va fi găsit vinovat de aceste infracțiuni va fi condamnat la moarte prin lapidare, conform noului cod penal.
"Un grup de musulmani va fi martor" la aplicarea pedepsei, se arată în lege.
Noile legi au fost anunțate în 2014 și au fost implementate gradual. Ultima fază a implementării, care include noile pedepse dure, a fost anunțată discret pe site-ul procurorului general din Brunei pe 29 decembrie 2018.
Grupările pentru drepturile omului s-au arătat îngrozite de noul cod penal, care prevede și amputarea ca pedeapsă pentru furt.
"Brunei trebuie să oprească planurile de a implementa aceste pedepse periculoase și să revizuiască Codul Penal pentru a-și respecta obligațiile privind drepturile omului. Comunitatea internațională trebuie să condamne imediat decizia Bruneiului de a implementa aceste pedepse crude", a afirmat Rachel Chhoa-Howard, o cercetătoare de la Amnesty International, într-un comunicat.
Brunei a adoptat Sharia în 2014, care prevede pedepse corporale stricte.
Bruneiul, cu o populație de puțin peste 450.000 de persoane, se află pe insula Borneo, în apropiere de națiunile islamice moderate Indonezia și Malaezia.
În comparație cu vecinii săi, Brunei a devenit o țară din ce în ce mai conservatoare în ultimii ani, interzicând inclusiv vânzarea de alcool.
Noul Cod Penal a fost anunțat în mai 2014, de către Sultanul din Brunei, Hassanal Bolkiah, cel care este și prim-ministrul țării. În anunț, sultanul a afirmat că guvernul "nu se așteaptă ca alți oameni să accepte sau să fie de acord cu acest lucru, dar ar fi suficient dacă ar respecta națiunea în același mod în care națiunea îi respectă pe ei".
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei