O nouă pană de curent în Venezuela, a treia în mai puțin de o lună

de Cuget Liber Sâmbătă, 30 Martie 2019 85
Crucea Roșie internațională a anunțat vineri că va distribui ajutor de urgență în Venezuela, unde o nouă pană de curent masivă a lăsat o mare parte din țară în întuneric pentru a treia oară în mai puțin de o lună.
În timp ce locuitorii își reveneau cu greu după pana de curent care a paralizat țara timp de patru zile, o nouă întrerupere de curent s-a produs în jurul orelor 19.10 (23.10 GMT), a constatat AFP citată de News.ro.
Mai multe orașe mari precum Maracaibo, Valencia (nord) sau San Cristobal (vest) au fost afectate, potrivit informațiilor difuzate pe rețelele de socializare de către locuitori.
Este vorba despre a treia pană de curent de la întreruperea din 7 până în în 14 martie, atunci când locuitorii au fost lipsiți de transport public, telefoane și internet iar magazinele au rămas închise.
Crucea Roșie a anunțat că va distribui ajutoare de urgență în țară, marcând o schimbare în poziția guvernului președintelui Nicolas Maduro care a negat chiar existența unei "crize umanitare" în țară.
"Estimăm că în aproximativ 15 zile vom fi preătiți să distribuim ajutoare (...). Sperăm să putem ajuta 650.000 de persoane într-o primă fază", a anunțat Francesco Rocca, președintele Fundației internaționale Crucea Roșie, într-o conferință de presă la Caracas.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei