Turcia promite sancțiuni suplimentare împotriva Israelului

de Cuget Liber Miercuri, 07 Septembrie 2011 1164
Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că țara sa va implementa sancțiuni suplimentare împotriva Israelului, relatează NewsIn.
Avertismentul vine după expulzarea ambasadorului israelian, din cauza refuzului Israelului de a prezenta scuze pentru raidul din 2010 asupra flotilei pentru Gaza.
Turcia a promis că va aduce cazul la Curtea Internațională de Justiție.
Relațiile dintre Israel și Turcia s-au deteriorat de anul trecut, când un raid israelian vizând o flotilă care încerca să spargă blocada s-a soldat cu moartea a nouă turci.
Turcia insistă ca Israelul să își ceară scuze, dar Ierusalimul a refuzat în repetate rânduri. În aceste condiții, Ankara și-a retras vineri ambasadorul de la Ierusalim și a suspendat toate angajamen-tele militare cu Israelul.
Tot vineri, ONU a dat publicității un raport în care afirmă că Israelul a folosit "forță excesivă" în raidul din mai 2010, însă blocada navală impusă este considerată legală.
Ministrul turc de Externe, Ahmed Davutoglu a declarat că Turcia nu acceptă concluziile raportului pregătit de fostul premier neo-zeelandez Geoffrey Palmer și de fostul președinte columbian Alvaro Uribe. El a precizat că ONU nu a susținut documentul, care nu are, în aceste condiții, caracter obligatoriu și a anunțat că Ankara va da în judecată Ierusalimul la Curtea Internațională de Justiție.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei