Un vulcan situat în apropierea capitalei Islandei a intrat în erupţie

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 11 Iulie 2023 120
Un vulcan situat în peninsula Reykjanes, din sud-vestul Islandei, în apropierea capitalei Reykjavik, a intrat în erupţie după intensificarea activităţii seismice în regiune, a precizat marţi Biroul islandez de meteorologie (IMO), potrivit Reuters.
„În acest moment este o erupţie foarte mică”, a spus Matthew Roberts din cadrul departamentului de servicii şi cercetare a IMO. El a adăugat că nu există un pericol iminent pentru rezidenţii din regiune.
Traficul de pe aeroportul internaţional Keflavik din Reykjavik nu a fost perturbat, a precizat aeroportul pe pagina sa de internet.
Experţi din cadru IMO vor evalua traseul pe care îl urmează lava, precum şi evoluţia erupţiei.
Erupţia a fost confirmată la ora 16:40 GMT, a precizat IMO.
Potrivit imaginilor şi transmisiunilor în direct ale publicaţiilor locale MBL şi RUV, un râu de lavă şi fum emanau dintr-o fisură în sol pe unul dintre versanţii muntelui Fagradalsfjall.
Peninsula Reykjanes este o zonă activă din punct de vedere vulcanic şi seismic, situată la sud-vest de capitala Reykjavik. În martie 2021, s-a produs o erupţie spectaculoasă a unor fântâni de lavă dintr-o fisură în sol cu o lungime de 500-750 de metri aparţinând sistemului vulcanic Fagradalsfjall.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei