Jose Manuel Barroso: "Uniunea Europeană va evita intrarea în recesiune"

de Cuget Liber Marţi, 06 Septembrie 2011 1842
Uniunea Europeană va evita intrarea în recesiune și face tot posibilul pentru a rezolva problema datoriilor în regiune, a declarat, ieri, președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.
Aflat în Australia, pentru o întâlnire a statelor din regiunea Pacificului de Sud, Jose Manuel Barroso a arătat că moneda euro este puternică, iar regiunea va continua să crească, chiar dacă modest.
"Nu anticipăm o recesiune în Europa. Ultimele estimări ale Comisiei Europene arată că va fi creștere economică, ce-i drept modestă. Uniunea Europeană și moneda euro sunt puternice și rezistente și facem tot ce se poate pentru a rezolva problemele bugetare, pentru a întări guvernanța în zona euro și pentru a consolida reglementările financiare în vederea îmbunătățirii competitivității", a spus Barroso în fața reporterilor, după o întâlnire cu premierul australian Julia Gillard și câțiva miniștri.
v v v
Neînțelegerile referitoare la deficitul bugetar semnificativ al Greciei au determinat reprezentanții Fondului Monetar Internațional, Băncii Centrale Europene și ai UE să suspende, vineri, vizita la Atena, iar ministrul grec al Finanțelor, Evangelos Venizelos, a avertizat că o recesiune mai profundă a Greciei va afecta eforturile de reducere a deficitului.
Barroso a arătat, însă, că este prematur să facă o declarație referitoare la ultimele eforturi ale guvernului Greciei de a rezolva problema datoriilor.
În trimestrul al doilea al acestui an, Uniunea Europeană și zona euro au înregistrat o creștere economică de 1,7% în ritm anual, iar pentru întregul an 2011, UE estimează o creștere economică de 1,6% în zona euro. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei