Iohannis, despre escaladarea războiului din Ucraina: "Militarii se pregătesc pentru toate situaţiile posibile"

de Alina DRACOPOL Miercuri, 22 Mai 2024 489
Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat Parcul Naţional "Piatra Craiului", cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale, care va fi marcată pe 24 mai.

Cu această ocazie, şeful statului a declarat, răspunzând întrebării unui jurnalist, că România este o ţară sigură din punct de vedere al securităţii, nefiind la acest moment ameninţată în niciun fel:

El a făcut aceste afirmații în contextul în care șeful Armatei a avertizat că există riscul escaladării conflictului din Ucraina și că România trebuie să se pregătească.


"Nu există nicio ameninţare directă, dar sigur militarii întotdeauna se pregătesc pentru toate situaţiile posibile. Din toate informaţiile pe care le am eu, pot să vă spun că România este o ţară sigură. Românii nu trebuie să se teamă, dar, sigur, trebuie să fim întotdeauna pregătiţi pentru evenimente neaşteptate. Nu este cazul să intrăm în panică sau să credem că România este cumva ameninţată. România beneficiază astăzi, prin faptul că este în NATO, de cele mai importante garanţii de securitate pe care le-am avut vreodată de când existăm şi în acest sens trebuie să conştientizăm valoarea apartenenţei noastre la NATO, la Uniunea Europeană şi aşa mai departe. Este foarte, foarte important să înţelegem că nu suntem singuri, suntem împreună cu aliaţii şi facem faţă oricărei situaţii foarte bine. Nu am niciun semnal şi nicio indicaţie că ar exista vreun pericol de atentate sau alte evenimente nedorite pe care le-aţi menţionat", a declarat şeful statului.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei