Urșii polari, pe urmele urșilor bruni. Schimbările climatice îi determină să caute hrană printre gunoaie

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 22 Iulie 2022 156
Urșii polari înfometați încep să caute mâncare prin gropile de gunoi, pe măsură ce habitatul lor înghețat dispare, potrivit unui raport publicat în revista Onyx, citat de Reuters. Acest lucru duce la conflicte mortale cu oamenii, chiar și în zone în care urșii polari nu au reprezentat până acum o amenințare la adresa populației, avertizează oamenii de știință.
Miercuri, o echipă de oameni de ştiinţă canadieni şi americani a avertizat că gunoaiele reprezintă o ameninţare urgentă pentru populaţia şi aşa vulnerabilă de urşi polari pe măsură ce animalele devin mai dependente de depozitele de deşeuri din vecinătatea comunităţilor nordice. Acest lucru duce la conflicte mortale cu oamenii, potrivit raportului publicat în revista Oryx.
„Urşii şi gunoiul sunt o asociere nepotrivită”, a spus unul dintre autorii studiului, Andrew Derocher, biolog în cadrul Universităţii Alberta.
„Ştim acest lucru atunci când vine vorba despre urşii bruni şi urşii negri, iar acum este o problemă care a apărut şi în rândul urşilor polari”, a continuat acesta, potrivit Reuters, citată de Agerpres.
Urşii polari au nevoie de banchiză pentru a vâna foci. Dar cum Arctica se încălzeşte de patru ori mai rapid decât restul lumii, banchiza se topeşte mai devreme în timpul verii şi îngheaţă mai târziu toamna. Din această cauză, urşii sunt nevoiţi să petreacă mai mult timp pe mal, departe de prada lor naturală.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei