Venezuela își ia adio de la Hugo Chavez

de Cuget Liber Sâmbătă, 09 Martie 2013 167
Venezuela și-a luat adio, vineri, de la președintele Hugo Chavez, al cărui trup neînsuflețit va fi expus timp de șapte zile la Cazarma de pe Munte, de unde, la 4 februarie 1992, liderul de la Caracas a condus o lovitură de stat militară, transmite ABC. 

În momentul loviturii de stat, în clădirea respectivă se afla Muzeul de Istorie Militară, pe care Hugo Chavez intenționa să-l transforme într-un Muzeu al revoluției, dar nu a mai apucat.
Ceremonia de adio va fi prelungită cu cel puțin șapte zile, a anunțat vicepreședintele Nicolas Maduro, explicând că numărul celor care doresc să-și ia rămas bun de la președintele Chavez se ridică la milioane de oameni. Ceremonia oficială de rămas bun a început, vineri, la ora locală 11:00 (17:30, ora României), Maduro declarând că la funeraliile președintelui venezuelean au sosit circa 55 delegații din lumea întreagă, printre care peste 30 de șefi de stat și de guvern.
Maduro a mai anunțat că trupul lui Hugo Chavez, decedat, marți, de cancer, va fi îmbălsămat și instalat în Muzeul revoluției pentru ca poporul să-l poată vedea întot-deauna, a anunțat vicepreședintele Nicolas Maduro.
"A fost luată decizia de a îmbălsăma trupul președintelui Chavez, pentru ca el să rămână pentru eternitate, iar oamenii să-l poată vedea la Muzeul revoluției sub o cupolă de sticlă", a afirmat Maduro, adăugând că Chavez va fi îmbălsămat la fel ca liderul rus Vladimir Vladimirovici Ulianov-Lenin, președintele vietnamez Ho Chi Minh și liderul Partidului Comunist Chinez Mao Zedong. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei