Viktor Ianukovici: Iulia Timoșenko ar putea fi grațiată dacă cere acest lucru

de Cuget Liber Sâmbătă, 25 Februarie 2012 1245
Președintele ucrainean Viktor Ianukovici a sugerat vineri, într-un interviu acordat unor televiziuni, că ar putea-o grația pe opozanta Iulia Timoșenko, condamnată la șapte ani de închisoare, dacă ea îi va cere acest lucru. "Această procedură se declanșează printr-o cerere a persoanei condamnate, adresată președintelui, existând o comisie pe lângă președinte care examinează aceste probleme (...). Va trebui, conform Constituției, să examinăm această solicitare și să luăm o decizie", a continuat el. Nicio reacție a taberei lui Timoșenko față de această declarație nu era disponibilă imediat.
În trecut, opozanta a exclus deja orice cerere de grațiere, afirmând că este nevinovată și denunțând condamnarea sa ca pe o răzbunare personală a adversarului său Viktor Ianukovici. Încarcerată din august, Timoșenko a fost condamnată în octombrie la șapte ani de închisoare pentru abuz de putere în perioada în care era premier. Apelul său împotriva acestei hotărâri a fost respins în decembrie. În ianuarie, avocații acesteia au demarat o acțiune în casație împotriva condamnării.
Acest caz a provocat o gravă criză între Kiev și Uniunea Europeană (UE), care apreciază că procedurile împotriva opozantei sunt de natură politică.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei