Zeci de români blocați ore întregi pe aeroportul din Antalya

de Madalina PETRESCU Duminică, 16 Iunie 2024 246
Zeci de români au fost blocați, sâmbătă, 15 iunie 2024, timp de peste zece ore pe aeroportul din Antalya, fără a primi explicații clare cu privire la cauza întârzierii. Această situație nu este singulară, iar scandalurile cu români blocați pe aeroportul turcesc nu sunt rare.

Cursa către București, la care trebuiau să se îmbarce turiștii români, a suferit o întârziere de peste 10 ore, iar pasagerii au fost lăsați cu ochii în soare.

Compania aeriană nu a furnizat nicio informație, chiar dacă printre pasageri se aflau și copii mici. După o așteptare de peste zece ore, oamenii au reușit să ajungă la destinație abia după miezul nopții.

Aceasta nu este prima situație de acest gen. În urmă cu două luni, 180 de români au fost blocați timp de peste 12 ore în același aeroport, după ce zborul programat a fost anulat. Printre pasageri se aflau femei însărcinate, copii și bătrâni, potrivit românia-actualitati.ro

În anul 2011, o situație și mai gravă a avut loc, când peste 800 de turiști români au rămas blocați pe aeroportul din Antalya din cauza unei agenții de turism. Partenerul turc al agenției române de turism a intrat în incapacitate de plată, iar repatrierea românilor a fost pusă în pericol.

Agenția Națională a Agențiilor de Turism din România a intervenit și a reușit să rezolve situația, asigurând întoarcerea turiștilor în țară.
Persoanele blocate în Antalya au relatat și probleme cu cazarea, fiindu-le cerute garanții suplimentare pentru a putea înnopta la hoteluri. Agențiile de turism din România au fost nevoite să achite din nou costurile cazării către hotelurile din Antalya, conform Radio România Actualități.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei