Rețeta zilei Blat pentru pizza

de Cuget Liber Miercuri, 16 Februarie 2011 497
Ingrediente: 150 ml apă caldă, ½ linguriță zahăr tos, o linguriță drojdie uscată, 250 g făină, 3 linguri ulei de măsline, o linguriță sare. Mod de preparare: Se pun într-un castronel drojdia amestecată cu o lingură de făină, trei - patru linguri de apă caldă și zahăr, până se face o pastă, se acoperă și se lasă până se umflă. Apoi, într-un alt castron, se pune făina, în mijlocul ei se toarnă combinația de drojdie, uleiul, sarea și se amestecă, pentru a forma un aluat moale și elastic. Dacă este nevoie, se adaugă și restul de apă. Se frământă bine, se lasă deoparte acoperit, să dospească (își mărește volumul). Se poate lăsa și la frigider, de pe o zi pe alta. Când vrem să preparăm pizza, întindem o foaie de mărimea și forma dorită, pe care o punem într-o formă unsă.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei