Când nu se impune viza de flotant

de Florica ZDRU Sâmbătă, 22 Februarie 2014 876
Doamnă Maria Ignat, în principiu, oricine se află în situația de a-și schimba adresa de domiciliu este obligat ca, într-un interval de 15 zile de la mutare să se prezinte la serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor pentru eliberarea unei noi cărți de identitate. Iar cel care urmează să locuiască temporar, mai mult de 45 de zile, la altă adresă decât cea de domiciliu este obligat să se prezinte la serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor pentru înscrierea, în cartea de identitate și în documentele de evidență, a mențiunii de stabilire a reședinței. 
Alte reguli. Potrivit reglementărilor în vigoare, există și excepții de la această obligație și se referă la următoarele situații: persoana care locuiește o perioadă mai mare decât cea de 45 zile, dar nu mai mult de 60 de zile, în interesul serviciului, la odihnă sau tratament; elevul și studentul aflați în vacanță; persoana internată în spital pentru rezolvarea unor probleme de sănătate; cadrul militar activ care locuiește în interesul serviciului în altă localitate decât cea de domiciliu, indiferent de durată. 
Important! Mențiunea de stabilire a reședinței se acordă pentru perioada solicitată, dar nu mai mare de un an, și are valabilitate pe timpul cât persoana locuiește la reședința stabilită.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei