Ce gătim astăzi

de Cuget Liber Sâmbătă, 12 Octombrie 2013 125
Aperitiv. Salată cu fasole, ton și ardei copt. Un minunat aperitiv de toamnă, ideal pentru zilele reci. Rapid de preparat cu ingrediente aflate la îndemână, proaspete sau conservate. Încercați alături de felii de pâine prăjită. Porții: 2. Timp de preparare: 15 minute. 
Ingrediente: o salată iceberg, 200 grame ton (bucăți, din conservă), o conservă fasole boabe  (400 grame, 2 ardei copți (proaspeți sau din conservă), 2 roșii, o ceapă roșie, 2 ouă fierte, o legătură mărar, o lămâie, 3 linguri ulei de măsline, sare, piper. Preparare: Tocați salata mare. Curățați și tăiați ouăle pe lungime. Tăiați roșiile cuburi. Tăiați ardeiul copt fâșii. Scurgeți fasolea și tonul. Curățați și tocați ceapa. Tocați mărarul. Așezați un pat de salată. Adăugați fasolea boabe, roșiile și ardeiul copt. Adăugați sferturile de ou și tonul. Presărați cu mărar și ceapă roșie. Stropiți cu zeamă de lămâie și ulei de măsline. Asezonați cu sare și piper. Salata cu fasole, ton și ardei copt se servește ca atare, rece sau la temperatura camerei. Opțional se poate adăuga o lingură de maioneză.
Pește Dugléré. Ingrediente: 4 fileuri de pește plat a câte 200 de grame (calcan, platica de mare, limba de mare), 100 de grame de unt, o ceapă mică, 2 linguri de hașmă sau ceapă roșie, 200 ml vin alb sec, 1 kg pulpă de roșii (roșii decojite, fără coji și semințe), 80 ml smântână grasă, o lingură de pătrunjel tocat fin, sare, piper. Preparare: Încingeți cuptorul la 200 de grade Celsius. Curățați și tocați ceapa și ceapa roșie. Ungeți o tavă cu puțin unt. Presărați ceapa în tavă. Adăugați peștele și vinul. Asezonați cu sare și piper. Acoperiți cu o hârtie de pergament unsă cu unt. Introduceți tava la cuptor pentru 10 minute. Scoateți tava de la cuptor și așezați peștele pe un platou la cald. Încingeți roșiile într-o tigaie la foc mediu. Fierbeți roșiile până le scade sucul. Adăugați smântâna și mai fierbeți 5 minute. Adăugați untul tăiat cubulețe și încorporați-l. Opriți focul. Asezonați cu sare și piper.Adăugați în sos zeama din tava în care ați gătit peștele. Serviți peștele imediat cu sosul de roșii. Cel mai potrivit pește pentru această rețete este peștele plat. Totuși, el poate fi înlocuit cu cod, pangasius, etc. În acest caz, creșteți timpul de preparare cu 2-5 minute.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei