Ce gătim astăzi

de Cuget Liber Sâmbătă, 01 Martie 2014 220
Vită cu merișoare și condimente.  Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline; 8 felii groase de pulpă de vită; 2 cepe mari, foarte fin tocate; 4 căței de usturoi, feliați; 25 g de ghimbir, curățat de coajă și tăiat în așchii; 1 vârf de șofran; 2 batoane de scorțișoară; 1 lingură de coriandru măcinat; 1 lingură de harissa (pastă de ardei iute); 2 linguri de migdale măcinate; 1,2 litri supă fierbinte de vită; 2 frunze de dafin; 85 g de merișoare uscate. Mod de preparare. Încinge uleiul într-o oală și pune pe rând bucățile de vită, apoi transferă-le pe o farfurie. Adaugă ceapa, usturoiul și ghimbirul în ulei și călește-le cel puțin 15 minute, amestecând, până când devin aurii și moi. Adaugă șofranul, scorțișoara, coriandrul, pasta harissa și migdalele și amestecă. Toarnă supa în oală, apoi transferă la loc carnea. Adaugă frunzele de dafin, acoperă și lasă mâncarea să fiarbă circa o oră. Adaugă merișoarele cu 10 minute înainte de expirarea timpului, astfel încât să se poată umfla în sos. Verifică vita  K $%Z ar trebui să se rupă ușor. Dacă nu se întâmplă așa, adaugă puțină apă sau supă și gătește în continuare mâncarea 30 de minute. Îndepărtează batoanele de scorțișoară și frunzele de dafin. 
Piure exotic de cartofi dulci. Ingrediente: 1kg de cartofi dulci; 2,5 linguri lapte de cocos cu puține grăsimi; 1 ardei iute roșu, tăiat în jumătate și feliat; coaja rasă de la o lime și puțină zeamă; 1 pachețel de coriandru, tocat grosier. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 200°C. Înțeapă cartofii în câteva locuri, așază-i într-o tavă și coace-i 40-45 minute, până devin moi. Taie cartofii în jumătate pe lungime și scobește miezul. Pune-l într-un bol și zdrobește-l bine. Adaugă laptele de cocos, ardeiul iute, coajă rasă și zeamă de lime, coriandrul, sare și piper. Amestecă totul energic. 
Prăjitură de lămâie. Ingrediente: 225 g de unt, moale; 225 g de zahăr; 4 ouă; coajă rasă de la o lămâie; 225 g de făină; jumătate linguriță praf de copt; pentru sirop: zeamă de la 1,5 lămâie; 85 g de zahăr. Mod de preparare. Încinge cuptorul la 180șC. Amestecă untul cu zahărul până obții o compoziție pală, apoi încorporează treptat ouăle. Cerne 225 g de făină și adaug-o în amestec, apoi presară coajă rasă de lămâie și amestecă până se omogenizează. Tapetează o formă de cozonac cu hârtie de copt, apoi transferă în ea compoziția. Pune prăjitura la cuptor timp de 45-50 de minute, până când trece testul scobitorii. Între timp prepară glazura. Amestecă zeama de lămâie cu zahărul. Toarnă siropul peste prăjitură caldă și las-o deoparte să se răcească foarte bine.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei