Cum poți trata sinuzita acasă fără antibiotice

de Cuget Liber Sâmbătă, 01 Martie 2014 345
Cataplasme cu hrean: hreanul dat pe răzătoare poate fi folosit și în combinație cu rădăcină de Untul Pământului, arată Click.ro. Această combinație se pune într-un tifon și se așază aproape de rădăcina nasului, 15 minute, hreanul producând un acces de lăcrimare și de eliminare pe cale nazală a secrețiilor care blochează sinusurile. Se repetă procedura minim cinci zile.
Perna cu sare încălzită: într-un săculeț de bumbac se pune sare care se încălzește în cuptor după aceea și se așază pe frunte până se răcește, iar apoi se reîncălzește și se repetă procedeul până când se observă o ameliorare.
Inhalări cu sare: în doi litri de apă clocotită se pun patru linguri cu sare și se fac inhalări cu acești aburi, timp de zece minute.
Usturoiul este foarte eficient pentru că are efect antibacterian: peste un cățel de usturoi zdrobit se pun patru lingurițe de apă și cu ajutorul unei pipete se pun câte zece picături din acest amestec în fiecare nară.
Se stimulează imunitatea cu tinctură de Echinaceea sau/și se beau zilnic două căni cu ceai de Echinaceea în care se adaugă ulei volatil de cimbru și busuioc. Tinctura de arnică se administrează câte 50 de picături, diluate într-o jumătate de pahar de apă, de trei ori pe zi, pentru creșterea imunității față de infecțiile respiratorii și urinare.
Ardeiul iute este eficient în cazul rinitelor și sinuzitelor și se recomandă consumarea lui timp de două săptămâni. Se poate face și cataplasma pe frunte cu tinctura de ardei iute diluată cu puțină apă.
Se iau câte 3-5 picături din amestecul de ulei esențial de mentă și de busuioc de patru ori pe zi. (14 zile). Acest remediu decongestionează sinusurile și combate infecțiile bacteriene.
Se pot face aspirări nazale cu următorul amestec: 4 linguri de salvie, 4 linguri frunze și fructe de afin, 4 linguri de frunze de mentă, 2 linguri de coada-șoricelului și 2 linguri frunze de soc. Se pun 2 linguri din acest amestec în 250 ml de apă clocotită și se lăsă la fiert încă 10 minute. Se strecoară și se fac aspirări de 2 ori pe zi, dimineața și seara.
Băile de aburi cu ulei esențial de brad, mentă sau eucalipt sunt foarte eficiente! În timpul băilor de aburi puteți stimula circulația la nivelul sinusurilor, prin apăsări repetate cu degetele arătătoare, în partea de jos a nărilor, la rădăcina nasului, sub sprâncene și la baza pomeților.
Pe sinusurile afectate, se aplică terci de tătăneasă, de coada-calului sau cartofi cruzi, dați pe răzătoare. Dacă sunt afectate sinusurile frontale sau maxilare, se pot aplica frunze de varză strivite. Ziua se lasă 2-3 ore, iar noaptea se pot lăsa și mai mult. Sunt foarte eficiente și cataplasmele cu mălai sau cu nisip cald.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei