Ce gătim astăzi

de Cuget Liber Marţi, 30 Septembrie 2014 106
Dovleac copt cu mozzarella și pesto. Ingrediente: 1 dovleac plăcintar mic, tăiat pe jumătate și în cubulețe cu latura de 2 cm, 3 lingurițe ulei de măsline, o linguriță de ardei iuți uscați și mărunțiți, o ceapă roșie mică, tăiată felii, 2 ardei grași roșii, tăiați în cuburi, 50 g de rucola, zeama de la jumătate de lămâie, 125 g de mozzarella, 4 linguri de pesto. Mod de preparare: 1. Se încinge cuptorul la 220° grade. Se așază dovleacul pe o tavă mare. Se amestecă bine cu două lingurițe de ulei, chilli și se asezonează. Se dă la cuptor 15 minute. 2. Se scoate tava din cuptor si se întoarce dovleacul. Se presară ceapa și ardeii peste dovleac si se mai dă totul la cuptor pentru 25 de minute. Legumele trebuie să devină fragede și ușor rumenite. 3. Se amestecă frunzele de rucola cu uleiul rămas, zeama de lămâie și cu puțin piper. Se așază pe farfurii odată cu amestecul de legume. Se rupe mozzarella în bucăți și se presară peste salată. Se servește caldă cu sos pesto deasupra.
Desert rapid. Ingrediente pentru blat: 150 g nucă măcinată, 100 g zahăr, un plic praf de copt, 250 ml apă minerală, făină (compoziția trebuie să aibă consistența unui chec). Mod de preparare: Amesteci zahărul cu apa minerală, nuca, praful de copt, făina și pui compoziția într-o formă unsă cu ulei și tapetată cu făină sau cu hârtie de copt. Se coace la foc potrivit. Crema: Pentru cremă poți să folosești frișcă vegetală simplă sau amestecată cu nucă măcinată (sau alune); dacă prăjești puțin nuca sau alunele este mai bine. Poți să amesteci frișca și cu fructe. O altă variantă de cremă este cea din plicuri de cremă instant, la care se înlocuiește laptele cu apă minerală, suc sau cafea, după dorință.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei