Cosmetica la domiciliu

de Cuget Liber Marţi, 30 Septembrie 2014 103
Tratamente cu zaț de cafea
Obișnuiești să arunci zațul după ce ai terminat de savurat cafeaua din ceașcă? Ar fi bine să te lași de acest obicei, atâta vreme cât s-a dovedit că zațul are o serie de utilizări în cosmetică, pe care ar fi bine să le știi. Așa că nu îl arunca după ce îți bei cafeaua, ci refolosește-l!
Potrivit http://www. ecuisine/dietă-frumusețe, majoritatea cremelor anticelulitice au în componență cafeină, care dispune de un puternic efect de ardere a grăsimilor. De aceea, zațul de cafea face minuni atât în privința pielii, cât și a părului. De asemenea, zațul de cafea este un bun anticearcan și, mai mult decât atât, se prepară ușor și este natural. Amestecă o linguriță de zaț de cafea cu o linguriță de brânză proaspătă sau iaurt, apoi adaugă câteva picături de zeamă de lămâie. Atunci când amestecul este omogen, lasă-l la frigider pentru 15 minute, apoi îl poți aplică pe conturul ochilor. După 10 minute șterge-te cu un disc demachiant și vei observă că ochii tăi par mai odihniți și mai luminoși.
Efect de lifting. Zațul de cafea poate fi combinat cu albușul de ou pentru a obține o cremă cu efect de lifting pentru pielea din zona feței și a gâtului. Se poate adăuga și miere. Se lasă pentru a acționa pe piele timp de 10 minute, apoi se clătește.
Pentru șamponarea părului. În cazul părului închis la culoare, fără strălucire, se poate folosi zațul de cafea între șamponare și balsam. După ce clătești șamponul, aplică zaț și freacă părul cu acesta. Cel mai bine ar fi să îl lași să acționeze câteva minute, apoi să îl speli și să aplici balsamul tău obișnuit. Părul va fi mai strălucitor, iar culoarea mai intensă datorită coloranților naturali din cafea.
Pentru masaj corporal. Un exfoliant natural bun va conține întotdeauna zaț de cafea. Pentru o piele fină, ca de bebeluș, amestecă o lingură de zaț, o lingură de ulei de măsline și o lingură de miere, apoi masează pe corp și, după puțin timp, clătește. Poți repeta procedeul de două ori pe săptămână. Uleiul de măsline și mierea hidratează, pe când zațul de cafea acționează ca exfoliant, iar aplicate în combinație, efectul va fi garantat.
Absoarbe mirosurile grele. Poți folosi zațul de cafea pentru a îndepărta mirosurile urâte. Cu o cantitate mică de zaț freacă mâinile și apoi clătește, iar mirosurile neplăcute vor fi absorbite și vor dispărea. Este o soluție mai eficientă decât zeama de lămâie, care poate să irite sau să usuce pielea delicată a mâinilor. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei