Ce gătim de post

de Cuget Liber Sâmbătă, 05 Aprilie 2014 388
Aperitiv. Ingrediente: o salată verde (aproximativ 130 de grame), 150 de grame orez brun, 2 bucăți de țelină feliate, o jumătate de ceapă roșie tăiată mărunt, 200 de grame de boabe de porumb dulce, 250 de grame de boabe de fasole roșie. Pentru dressing: 3 linguri de ulei de măsline, sucul de la o lămâie, o jumătate de linguriță de zahăr pudră, 3 linguri de coriandru proaspăt tocat, sare și piper negru proaspăt măcinat. Mod de preparare: Pune orezul la fiert timp de 20 de minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Procedează și cu boabele de fasole la fel. Prepară dresing-ul pentru salată, amestecând ingredientele. Într-un vas mare pune țelina, salata verde, ceapa, toate tăiate mărunt și porumbul. Adaugă peste orez și fasole, după ce, în prealabil, le-ai lăsat la scurs. Amestecă ingredientele în vas și toarnă dressing-ul, amestecă bine și salata e gata. 

Felul principal. Ingrediente: 1,5 kg ardei kapia (poate fi și ardei gras), sare, usturoi, 1 kg roșii bine coapte, o ceapă, ulei. Mod de preparare: Se coc ardeii, se curăță, se scot cotoarele și sâmburii și se taie fâșii destul de groase. Roșiile se toacă la robot sau se dau prin răzătoare. Ceapa tocată se călește în puțin ulei. Deasupra se pun roșiile și se lasă să fiarbă 15 minute. Se adaugă ardeii, se sărează și se lasă să fiarbă la foc mic până când sunt bine fierți. Se stinge focul și se adaugă trei - patru căței de usturoi. Se servește atât caldă, cât și rece, ca fel de mâncare sau ca garnitură la friptură de pui. 
Prăjitură cu căpșuni. Ingrediente: 500 g căpșuni, un pachet pișcoturi, 500 ml frișcă, 3 ouă, 300 g zahăr, 10 g gelatină, 500 g cremă de brânză, esență de vanilie. Pentru sirop: 300 g zahăr, 300 ml apă. Crema: Ouăle și zahărul bătute bine se pun la fiert într-un ceaunel până încep să fiarbă. Gelatina se pune în 100 ml apă rece, după care se adaugă peste amestecul de ou și zahăr cât timp este cald. Se bate bine frișca, iar peste ea se adaugă crema de brânză, esența de vanilie și compoziția de ou și gelatină. 
Siropul: se caramelizează 150 g zahăr, apoi se adaugă apa și restul de zahăr și se fierbe. În continuare, pișcoturile se trec scurt prin siropul răcit și se așază una lângă alta, formând un postament. Se pune jumătate din cremă și se continuă cu restul de pișcoturi. Deasupra se adaugă ultimul strat de cremă și se ornează cu căpșuni. Înainte de a fi servită se ține cam cinci ore la frigider.




Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei