Cine n-are dreptul să fie asistent social

de Florica ZDRU Luni, 26 Noiembrie 2012 247
"Este adevărat că nu oricine poate să fie asistent social? Cine este… interzis de la munca asta sunt tare curioasă?". (Dana Valeriu)

v v v
Indiscutabil, pentru a putea exercita profesia de asistent social trebuie să fie îndeplinite o serie de condiții. Cât privește interdicțiile, nu poate beneficia de statutul de asistent social persoana care: l nu este înregistrată în Registrul Național al Asistenților Sociali din România l A fost condamnată printr-o hotărâre judecătorească definitivă pentru săvârșirea cu itnenție a unei infracțiuni în împrejurări legate de exercitarea profesiei de asistent social și pentru care nu a intervenit reabilitarea l are stabilită pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a exercita profesia, pe durata stabilită, prin hotărâre judecătorească definitivă l are suspendat temporar avizul de exercitare a profesiei, ca sancțiune disciplinară, pe durata suspendării.
Statutul asistentului social este incompatibil cu desfășurarea oricărei activități de natură să aducă atingere demnității profesionale; folosirea cu bună știință a cunoștințelor sau metodelor profesionale în defavoarea per-soanei sau în scop ilegal; apartenența sau promovarea intereselor unor formațiuni politice ori grupări scoase în afara legii.
Pentru informații suplimentare, vă puteți adresa Colegiului Na-țional al Asistenților Sociali din România (București, Splaiul Independenței nr. 202 A, et. 5, camera 30, Sector 6, tel. 021/3175125, Fax. 021/3172430, email: [email protected], Web. www.cnasr.ro).

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei