"Cine tot inventează apa caldă și mersul pe jos?"

de Florica ZDRU Joi, 29 Martie 2012 273
Câinii fără stăpân continuă să facă victime în rândul copiilor. Iubitorii de animale consideră că unul dintre motivele pentru care câinii atacă feroce este faptul că sunt incitați, că cei mici n-ar fi educați suficient de părinți să nu mai arunce cu pietre sau alte obiecte în animale. Posibil să fie și acesta un motiv, însă cititoarea noastră, Manuela Vioară, este de părere că tragediile continuă să se producă, indiferent dacă victimele sunt copii sau persoane adulte, și din cauza stării precare de sănătate a câinilor comunitari după o iarnă atât de lungă și de grea: "Cine tot inventează apa caldă și mersul pe jos? Asta înseamnă că părinții cu școală puțină trebuie să-și piardă copiii atât de tragic doar pentru că nu s-au priceput să le explice cum reacționează câinii la un impuls sau altul? Cred că altă soluție în momentul de față decât eutanasierea nu există!".
Cu toate că, ani de zile, a considerat eutanasierea sub demnitatea umană, tragediile care nu mai contenesc, ai căror autori sunt câinii hămesiți, i-au schimbat percepția. Este conștientă că nu există posibilități concrete pentru ca toți maidanezii să fie adăpostiți în locuri speciale, chiar dacă ar fi bani suficienți, știe că adăposturile existente sunt deja pline, la fel de bine știe că toate campaniile de sterilizare consumate în ultimii ani n-au avut rezultate, altfel, străzile n-ar mai continua să fie pline de câinii nimănui, care trimit la Urgență, anual, mii de persoane mușcate.
"Apărătorii și falșii iubitori, să răspundă penal!"
"Vârsta omului care moare sfâșiat de câini chiar nu contează, dar să recunoaștem că dacă e vorba de un copil, emoția este infinit mai mare, așa e omul făcut. Nimic pe lumea asta nu poate alina suferința unui părinte pentru pierderea unui copil! Știu că vorbele nu mai contează, răul făcut așa rămâne, întrebarea mea e ce facem în viitor?" – este dilema lui Marian Toader. Ca tată al unui copil, a împins îngrijorarea până într-acolo încât, deși băiatul său are unsprezece ani, nu-l lasă niciodată neînsoțit pe străzi. Totul, din cauză că astă iarnă, după ce s-a jucat cu un câine, numai norocul l-a ajutat să nu sfârșească în ghearele lui: "Cei care mor de grija animalelor, să le ia acasă sau să-i hrănească pe străzi. Eu propun ca apărătorii și falșii iubitori de maidanezi să răspundă penal dacă aceștia ucid!" 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei