Colțul constănțeanului supărat

de Cuget Liber Marţi, 20 Decembrie 2011 347
Ce înseamnă Crăciunul? Indiscutabil, înainte de orice, sentimentul de sărbătoare care te cuprinde după ce împodobești bradul și aprinzi luminile cu care l-ai decorat în propria locuință, dar și emoțiile mari pe care le trăiești admirând haina de sărbătoare a orașului tău. Adriana Co-dreanu a considerat că este datoria ei de locuitor al celui de-al doilea oraș al țării să ne transmită supărarea ei imensă, generată de faptul că pe edilii constănțeni "îi lasă complet reci aspectul dezolant al Constanței chiar și în cea mai frumoasă perioadă a anului. Puteau să se revanșeze cât de cât față de noi măcar în aceste zile, să simțim și noi spiritul Crăciu-nului în orașul nostru. Se plâng de austeritate! Așa este, numai că și de data asta, invocând austeritatea, ne arată o altă față a disprețului pe care-l au față de noi, constănțenii".
Pentru un referendum inutil au avut bani…
Cititoarea noastră se consideră încă o dată pusă la colț de edilii urbei. De ce? Din simplul motiv că ori de câte ori își doresc să întreprindă acțiuni pentru propriul interes, cum a fost, de pildă, referendumul privind reorganizarea teritorială a țării "organizat ca să combată o lege care nici măcar nu există, se găsesc bani cu ghiotura. N-au avut nicio jenă să cheltuiască miliarde de lei pe nimic, iar când vine vorba să ne bucure și pe noi cu lucruri foarte mici, se plâng că n-au bani, că e criză, bla… bla… Rușine să le fie!".
În intervalul care a rămas până la Crăciun, ca plătitoare de taxe și im-pozite la bugetul primăriei, cititoarea noastră consideră că are dreptul să ceară autorităților să depună toate diligențele pentru ca și orașul nostru, aidoma celorlalte orașe ale țării, să fie pavoazat în spiritul Crăciunului și al Anului Nou, nicidecum să-i bage în depresie, prin eternul lui aspect jegos: "Să scoată decorațiunile vechi de la naftalină, că doar nu le-au aruncat, să muncească puțin, să nu se mai plângă de bani, mai bine s-ar plânge de lene, și să decoreze orașul ăsta. Nu avem pretenții la decor de Occident, la magia teribilă a acelor locuri, dar un minim respect față de spiritul Crăciunului ne datorează!". 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei