Colțul constănțeanului supărat

de Florica ZDRU Miercuri, 03 Octombrie 2012 311
Mioara Timofte nu s-a născut în Constanța, însă locuiește în acest oraș de aproape nouă ani și crede că a ajuns să-l iubească mai mult decât constănțenii get-beget. Cu riscul de a-i supăra, consideră că orașul devine din ce în ce mai tern din cauza a ceea ce a numit, generic, opoziție. Și când vorbește de opoziție nu se referă doar la cea de natură politică, ci și la vocea societății civile, în general: "Bineînțeles că opoziția politică ar putea să schimbe ceva. Însă părerea mea sinceră este că la Constanța, cel puțin în anii de când stau eu aici, nu există opoziție politică.

Niciun contracandidat al lui Mazăre nu are răbdare să facă patru ani de campanie ca să-l poată da jos. Ne trezim cu câteva luni înainte de alegeri că scoate capul câte unul mai… curajos, însă după ce pierde, bagă capul la cutie. Or, s-a dovedit clar cel puțin la Constanța, porcul nu se îngrașă în ajun! Nu cred că e vina lui Mazăre că reușește să câștige așa de ușor mandat după mandat. Din punctul meu de vedere, lipsa opoziției îi permite să câștige și, ceea ce este și mai rău, să facă tot ce vrea după ce câștigă".
Cititoarea noastră consideră ca măcar punctual, când sunt lucruri flagrante, care-i deranjează pe constănțeni, vocea opiniei publice ar trebui să se facă auzită prin mitinguri pe temă clară, prin prosteste civilizate: "Nu cu o plângere la ziar sau TV se rezolvă problemele astea, e nevoie de o opoziție unită și puternică a oamenilor, dacă politicienilor nu le pasă, fie ei și din opoziție!". 

Taguri

Comentează știrea

admirator
3 octombrie 2012
Opozitia

nu poate fi doar la primar! Si facuta doar de catre un politician. Partidele de opozitie nu-si fac datoria. Sau politicienii lor sunt corupti de serviciile speciale ale PZD... Aici e buba. Cand vom avea partide adevarate de opozitie, cu politicieni incoruptibili si seriosi, vom putea scapa de actuala mafie politica ce si-a intins tentaculele in toate sectoarele vietii din Constanta. Nu uitati ca PZD este continuatorul PCR si are oameni specializati in munca "om la om" peste tot. In fabrici, institutii, pe scarile blocurilor sau pe strazi. "Partidul e-n toate"... Speram sa nu ajunga si-n toti! E de luptat cu mafia, nu cu un lider al mafiei. Si astia sunt bine organizati... Nu pot fi rasturnati decit de o structura la fel de bine organizata. Sau de o justitie corecta. Iar justitia..... Pina una alta, in Cta e un simulacru de democratie (cam ca a lui Putin, ca tot este PZD in relatii cordiale cu Rusia). Orice partid devine periculos, este lucrat -imediat- din interior. Orice lider se ridica, este mituit sau ostracizat... Aici a fost laboratorul comunistilor la cum sa se adapteze la democratie fara sa piarda puterea reala. Si sa adune averi necinstite, mintind electoratul ca-i apara.....

admirator
3 octombrie 2012
apoi,

e de meditat si la alte probleme: "democratia" liberalilor care -dupa 20 de ani de 'opozitie'- se aliaza cu PZD ("Pupat ") sau castigul sistematic al lui Basescu aici (2004, 2009; plus referendumul din 2007), impartirea echitabila a parlamentarilor si castigul sistematic al lui Mazare la locale... Oricine poate realiza ca e ceva nefiresc. Doar Base si Mazare au fost colegi de partid, initial... Pe scurt, din 2000 incoace, in Constanta a fost un vot atipic la toate alegerile. Am semnalat un model de fraudare a alegerilor locale. Vad ca Politia nu face nimic. Sa vedem cum se finalizeaza ancheta in cazul Dragnea/mobilul. (Si Nicusor este in vizor, se pare...)In ce priveste afirmatiile doamnei, presa formeaza constiinta publica... Efortul de aici, poate fi salutar... Mai mult decit un protest cu 50/100 de oameni...Nu ne salveaza decit Justitia. Prin condamnarea in infractiunile economice sau in infractiunile la vot!

admirator
3 octombrie 2012
am scris

pupat piata independentei. cu ghilimele, etc. de ce nu apare asa? Deci, exista programe care nu preiau tot textul sau introduc greseli "de dactilografie"?

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei