Pentru sănătatea dumneavoastră Cum să scazi colesterolul

de Cuget Liber Marţi, 23 August 2011 1143
"Mi-a ieșit colesterolul mărit și am fost la doctor, care m-a întrebat ce mănânc și dacă știu care sunt alimentele bogate în colesterol? I-am spus eu ceva… Aș vrea, dacă se poate, să aflu care sunt alimentele cele mai bogate în colesterol, ca să le scot din alimentație? Vă mulțumesc din suflet!" – Marina Moscu, 47 ani.
vvv
Sunt decenii bune de când specialiștii au descoperit o legătură cauzală între colesterolul din alimentație și bolile cardiovasculare. Potrivit medicului primar Ion Ieremia, majoritatea pacienților sunt mai degrabă familiarizați cu numele medicamentelor folosite pentru o maladie sau alta, puțini fiind cei care știu, cu adevărat, ce alimente să evite pentru a-și scădea colesterolul, de exemplu: "Și eu obișnuiesc să-i întreb pe pacienții cu colesterolul mare care sunt alimentele cele mai bogate în grăsimi rele, însă puțini sunt cei care le știu cu adevărat. Cred că e bine să le spunem care sunt acestea, pentru a înlătura confuziile".
Alimente bogate în colesterol: un ou fiert (225 mg), 100 g unt (250 mg), 100 g rinichi de vită (375 mg), 100 g ficat de vită (375 mg), 100 g tort (260 mg), 30 g brânză grasă (27 mg), 30 g cașcaval (19 mg), 100 g carne de miel (70 mg), 100 g friptură de vacă (70 mg), 100 g car-ne de pasăre (60 mg), 100 g în-ghețată (45 mg).
Alimente care nu conțin colesterol: toate verdețurile și legumele, toate fructele, toate cerealele, toate leguminoasele, nucile și semințele, uleiurile vegetale.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei