SFATURI Cum se păstrează brânzeturile

de Cuget Liber Vineri, 02 Octombrie 2009 277
l Pentru a evita uscarea brânzeturilor, specialiștii recomandă ca acestea să fie împachetate bine în hârtie cerată sau folie de aluminiu. l Brânzeturile tari se păstrează cel mai bine la rece, în cămară. Dacă le ținem la frigider, trebuie să le lăsăm o oră la temperatura camerei înainte de a le consuma. l Brânzeturile semi-moi sau cele tari sunt bogate în calciu, vitamine și proteine - cele tari fiind bogate și în grăsimi saturate, așa că atenție la cantitatea consumată. l Brânzeturile tari trebuie alese după miros: cu cât mirosul este mai puternic, cu atât vom folosi mai puțin din ele la mâncăruri. l Mozzarella se obține, de obicei, din lapte de vacă, deși mozzarella autentică este obținută din lapte de bivoliță. Este o brânză fină și mătăsoasă, albă la culoare, bună pentru salate, pizza și plăcinte. Un mic secret: combinată cu avocado și roșii, rezultă o delicioasă salată italiană în trei culori. l Feta se încheagă natural, fără exces de cheag. La origini, se prepară din lapte de capră sau de oaie, însă azi se prepară și din lapte de vacă sau din amestecuri. Se păstrează în saramură, deci este foarte sărată, sfărâmicioasă și fermă. O puteți folosi cu succes la salata grecească, alături de roșii, măsline și castraveți. l Brânza de capră este indis-pensabilă celor cu intoleranță la laptele de vacă.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei