Medicul de gardă Cum știi că suferi de spondiloză lombară

de Florica ZDRU Sâmbătă, 07 Septembrie 2013 388
"Am 54 de ani și mă doare spatele destul de rău. La vârsta asta, pot să am spondiloză lombară, nu vorbesc de cervicală? Mi s-a spus că spondiloza lombară e boală de bătrânețe. Pot afla care sunt semnele ei prin această rubrică, să știu ce fac în continuare? Vă mulțumesc, D. Sorica".
v v v
Pentru clarificare, dr. Sibel Demirgian, medic primar recu-perare, medicină fizică și balneologie în cadrul Clinicii Homeomed a definit spondiloza lombară ca fiind o afecțiune dependentă de procesul de îmbătrânire. Deși boala nu are simptome clar definite, totuși, semnele cu care poate fi asociată se manifestă prin dureri de spate (care se intensifică dacă pacientul stă în poziția de șezut o perioadă mare de timp sau când face mișcări repetitive, cum ar fi culcatul și ridicatul din pat), instabilitatea coloanei lombare (în această situație, pe lângă altele, apare și slăbiciunea la statul în picioare).
Atenție, însă, întrucât spondiloza lombară, ignorată, poate duce la complicații destul de grave. Totul, din cauză că se produce o creștere exagerată a oaselor (osteofite), proces care se dezvoltă odată cu înaintarea în vârstă a pacientului.
De obicei, spondiloza lombară nu prezintă simptome. În momentul în care pacientul resimte dureri la nivelul spatelui sau dureri sciatice, de cele mai multe ori, nu spondiloza lombară este cauza. De aceea, pentru a ști exact despre ce este vorba, se impune părerea unui medic de specialitate, singurul în măsură să dea un diagnostic de certitudine, evident, în urma unor teste speciale. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei