Neînregistrarea demisiei, contravenție?

de Florica ZDRU Sâmbătă, 07 Septembrie 2013 170
"Când s-a trezit cu demisia pe masă, șeful a încercat să mă îmbrobodească să nu plec. Dar înainte dacă-i ceream ceva, se plângea că n-are timp să mă asculte. Acum m-a rugat să mă mai gândesc, că el nu-mi semnează demisia fără motiv. Ce se poate face în cazul ăsta? Victoria D." 
v v v
Pentru a demonstra că lucrurile nu pot fi forțate când este vorba despre voința salariatului, expertul în probleme de muncă, Mihaela Crivea, a dorit să atragă în primul rând atenția asupra faptului că refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul angajatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă. Totul, din cauză că actuala legislație nu doar că prevede în mod expres și indubitabil obligația angajatorului de a înregistra cererea de demisie a angajatului, dar este regle-mentată ca fiind contravenție fapta angajatorului care nu respectă aceste prevederi.
Sancțiuni drastice
Așadar, fiind vorba despre o contravenție, în cazul refuzului înregistrării demisiei se aplică amenzi de la 1.500 lei la 3.000 lei.
Pentru a nu se ajunge totuși atât de departe, experta recomandă ca înștiințarea angajatorului cu privire la demisie să se facă prin scri-soare cu confirmare de primire, termenul de preaviz începând să curgă de la comunicare, fără a include și ziua comunicării. Așadar, angajatul are la îndemână mijloace legale, civilizate, pentru a contracara refuzul angajatorului în astfel de situații. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei