Medicul de gardă De ce apar problemele de respirație

de Florica ZDRU Vineri, 21 Decembrie 2012 403
"Este normal ca pe o vreme ca asta să-ți mai curgă nasul, să te doară capul, să tușești, părerea mea. Dar dacă te îmbraci bine și ai grijă cum treci de la un mediu cald la unul rece, e normal ca tot timpul să ai probleme la nivelul gâtului, respirației?" - Felicia Anton.
În primul rând, dr. Ecaterina Marga, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, ne-a explicat că infecțiile respiratorii nu sunt la fel ca și gravitate, acestea putând varia de la forme ușoare, la forme foarte grave. De regulă, sunt provocate în mod special de virusuri sau bacterii aflate în căile respiratorii. Cât privește capacitatea unora de a le depăși mai ușor și chiar fără tratament, este bine să știți că aceasta este influențată și de vârstă, e adevărat, dar și de prezența unor boli. Dacă persoana este fumătoare înrăită, riscul de a avea probleme de respirație este crescut, iar capacitatea de vindecare mai redusă. 
Tipuri de infecții
Stimată doamnă Anton, în astfel de situații nu se poate generaliza, medicul precizând că problemele respiratorii se împart în trei categorii, respectiv infecții ale căilor respiratorii superioare și inferioare (guturai, pneumonie, sinuzită, tuberculoză), boli pulmonare cronice (astm, bronșită, emfizem) și boli pulmonare profesionale (azbestoza și boala minerilor din minele de cărbu-
ne).
Dacă aveți simptome de genul respirație grea, șuierătoare, tuse, oboseală, febră, frisoane, dureri toracice, dureri de cap, stare generală de rău, dureri în gât și strănut, este clar, acestea sunt simptome ale problemelor de respirație și ar fi bine să vă prezentați la medicul de familie. 
Susținerea sistemului imunitar
Pentru prevenirea, dar și ameliorarea infecțiilor respiratorii, sistemul imunitar trebuie să fie ajutat prin hrană sănătoasă, plus vitamine din complexul B, C, E și minerale precum zinc și seleniu. La fel de benefice sunt și consumul crescut de lichide. Cât privește tratamentul, trebuie luat numai la recomandarea specialistului. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei