Medicul de gardă Hipertiroidismul, prioritate la tratament

de Florica ZDRU Joi, 12 Iulie 2012 399
"Pentru tiroida mărită e nevoie de tratament pe viață? Pot afla din ce cauză apare boala asta și dacă e periculoasă?" (Monica Botez).
v v v
Indiscutabil, funcționarea în parametri normali a glandei tiroide este foarte importantă pentru organismul uman datorită faptului că afectează pulsul și tensiunea arterială, dar și nivelul colestero-lului, nivelul energetic, tonusul muscular, văzul și starea psihică. Potrivit dr. Anca Sima, medic primar, când glanda produce mai mulți hormoni decât trebuie apar manifestările hipertiroidismului. Nu este cazul să intrați în panică, întrucât, dacă se tratează la timp, suferinzii de afecțiuni tiroidiene pot duce o viață activă, normală.
Formele bolii: Hipertiroidismul este de două feluri: simplu și auto-imun. În cazul hipertiroidismului autoimun, corpul percepe glanda tiroidă ca pe ceva străin organis-mului și în aceste condiții declan-șează un fel de atac asupra ei. Cu toate că nu se cunoaște foarte bine cauza, s-a dovedit că acest atac nu distruge tiroida, ci doar stimulează producerea hormonilor. Este adevărat că există și situații când în glandă s-ar putea dezvolta un nodul care funcționează independent de restul glandei tiroide. Un lucru este cert: secreția exce-sivă de hormoni a nodulului duce la apariția hipertiroidismului.
Simptome: Lipsă de energie, stare de nervozitate și slăbiciune generală, anxietate, iritabilitate, transpirație în exces, intoleranță la căldură, greutăți de înghițire, diaree și modificări ale aspec-tului pielii sunt cele mai impor-tante simptome ale hiperti-roidismului. Așa stând lucrurile, ideal ar fi să luați legătura cu medicul de familie, pentru o evaluare a stării dumneavoastră de sănătate. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei