Prăjitură turcească cu iaurt

de Cuget Liber Vineri, 21 Ianuarie 2011 1317
Ingrediente: 4 ouă, 800 g iaurt, 500 g griș,un plic praf de copt, un plic zahăr vanilat, 250 g zahăr,125 g unt, coaja de la două lămâi, 50 g nucă de cocos. Ingrediente pentru sirop: 500 ml apă, 200 g zahăr, sucul de la două lămâi. Timp de preparare: 45 minute, complexitate redusă. Mod de preparare: Amestecăm gălbenușurile cu zahărul până se topește, apoi adăugăm untul, grișul combinat cu praful de copt și iaurtul. La sfârșit, punem coaja de lămâie, zahărul vanilat și albușurile bătute spumă. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu griș sau, cine o vrea mai crocantă, o tapetează cu nucă de cocos, apoi se dă la cuptor pentru 20-25 de minute. Fierbem siropul și îl punem peste prăjitură, presărăm nuca de cocos (albă sau colorată). Cine a pus nucă de cocos și în tavă trebuie să pună tava din nou la cuptor pentru circa cinci minute, timp în care nuca de deasupra se va rumeni. Este o prăjitură ușoară și foarte gustoasă.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei