Remedii anticearcăne

de Cuget Liber Joi, 01 Noiembrie 2012 285
Despre eternele cearcăne, specialiștii în cosmetică spun că acestea pot fi moștenite, pot constitui o problemă de moment a organismului, dar și semne care trădează acumularea oboselii. Indiferent de cauza care le favorizează, cearcănele nu plac femeilor. Tocmai de aceea s-au căutat și metode pentru a fi mai ușor păcălite. 

Cauze. Cearcanele se formează în zona din jurul ochilor și prezintă, în cele mai multe cazuri, un aspect albăstrui sau gri. Dacă dăinuie dintotdeauna și sunt foarte accentuate (culoare maro), verdictul este clar, sunt cearcăne ereditare. Dacă au o nuanță spre mov, cearcănele pot semnala afecțiuni ale organelor interne, iar dacă sunt albăstrui sau gri, sunt semn de oboseală sau o proastă circulație sanguină. Întrucât pielea din jurul ochilor este de patru ori mai subțire decât restul tenului, aceasta necesită o îngrijire atentă, cu produsele potrivite. Mai rău este când cearcănele sunt dublate și de pungile de sub ochi, în realitate, o acumulare de apă și grăsime. Atenție, atât cearcănele, cât și pungile de sub ochi ar putea fi agravate de poluare, alcool, nopți mult prea scurte, fumat.
Remedii
Somn suficient. Dacă sunt doar un fenomen trecător, cearcănele se pot ameliora semnificativ printr-un stil de viață sănăos. Specialiștii sunt de părere că o noapte pierdută este recuperată de organism într-o lună. De aceea, trebuie evitate nopțile cu somn insuficient. Rețeta bunicii. Cearcănele pot fi decongestionate și cu ajutorul infuziilor cu ceai de mușețel sau albăstrele. Un pliculeț de ceai înmuiat în apă caldă, aplicat pe pleoapele obosite, calmează și decongestionează, neutralizând aspectul ochilor întunecați. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei