Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pentru Serghei Șoigu și generalul Valeri Gherasimov

de Madalina PETRESCU Marţi, 25 Iunie 2024 260
Curtea Penală Internațională (CPI) a emis, marți, mandate pentru arestarea fostului ministru rus al Apărării Serghei Șoigu și a generalului Valeri Gherasimov, acuzați de crime de război comise în conflictul din Ucraina.

”Instanța preliminară a Curții Penale Internaționale, formată din judecătorii Rosario Salvatore Aitala, Sergio Gerardo Ugalde Godínez și Haykel Ben Mahfoudh, a emis mandate pentru arestarea a două persoane – Serghei Șoigu și Valeri Gherasimov, în contextul crizei din Ucraina, pentru presupuse crime de război comise în perioada cuprinsă între cel puțin 10 octombrie 2022 și 9 martie 2023”, anunță Curtea Penală Internațională (CPI).

”Mandatele de arestare au fost emise pe baza cererilor formulate de procurori. Instanța a stabilit că există motive rezonabile pentru a crede că cei doi suspecți poartă responsabilitate pentru atacuri cu rachete comise de forțele armate ruse asupra infrastructurii energetice din Ucraina în perioada 10 octombrie 2022 și 9 martie 2023. Instanța consideră că există motive rezonabile pentru atestarea ipotezei că atacurile erau îndreptate împotriva obiectivelor civile, iar, în cazul în care obiectivele erau militare, daunele civile depășeau avantajul militar anticipat”, subliniază Curtea Penală Internațională.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei