Rețeta zilei

de Cuget Liber Vineri, 16 Octombrie 2009 190
Salată de struguri și prune Ingrediente: 1/2 kg prune negre, 1/2 kg boabe de struguri albi și negri, 200 gr zahăr tos, o linguriță margarină, 250 ml vin, zahăr vanilat, scorți-șoară. Mod de preparare: Trei pătrimi din cantitatea de zahăr se rumenesc până se topesc, la foc mic, apoi se adaugă margarina și se amestecă bine. Separat, vinul se fierbe cu scortișoară și zahăr vanilat, apoi se adaugă restul de zahăr tos. Cu acest sos se opăresc fructele (prunele se curăță de sâmburi în prealabil, iar dacă sunt mari se taie felii). Imediat se adaugă zahărul ars, fierbinte. Se lasă la rece circa o oră înainte de servire. Se poate orna cu frișcă sau înghețată de vanilie.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei