Secrete din bucătărie

de Cuget Liber Vineri, 14 Martie 2014 135
Având în vedere că menținerea prospețimii produselor este în strânsă legătură cu modul în care așezi alimentele în frigider, ideal ar fi să se țină cont de câteva trucuri pentru păstrarea corectă a produselor în aparatele frigorifice! Iată ce recomandă în acest sens specialiștii Foodstory:
Carnea trebuie pusă pe raftul de jos, ambalată în folie alimentară sau staniol, la o temperature între zero grade și 2 grade C și o umiditate de 85%. Dacă frigiderul este dotat cu un dispozitiv Active Oxygen, carnea se va păstra proaspătă și perfect conservată pe o perioadă de până la nouă zile.
Peștele e bine să-l păstrezi pe raftul de jos, ambalat în folie alimentară sau staniol, la o temperatură între zero grade și 2 grade, cu o umiditate de 85%. Astfel, acesta nu se va scurge peste alte alimente.
Produsele feliate trebuie așezate pe raftul din mijloc, într-un recipient închis. Temperatura optimă pentru stocare este între 3 grade și 5 grade C, iar umiditatea trebuie să fie 80%.
Brânza maturată trebuie pusă pe raftul de sus, ambalată în hârtie alimentară, pergament sau o cârpă curată. Este recomandat să fie păstrată la o temperatură între 2 grade și 5 grade C, cu o umiditate între 65% și 70%.
Legumele se păstrează bine în pungi perforate la temperaturi între  un grad  și 8 grade C, cu o umiditate între 85% și 45%. Locul corect este în compartimentul de jos, de sub rafturi.
IMPORTANT! Pentru păstrarea prospețimii alimentelor o perioadă mai îndelungată se recomandă folosirea aparatelor dotate cu un dispozitiv Active Oxygen. Tehnologia ajută la păstrarea prospețimii produselor ca în prima zi, după nouă zile, prin producerea și distribuirea în interiorul aparatelor frigorifice de oxigen activ, ce previne formarea bacteriilor cu până la 90% și reduce mirosurile urâte cu 70%.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei