Secrete din bucătărie

de Cuget Liber Miercuri, 02 Aprilie 2014 431
Căpșunile folosite pentru decor trebuie stropite cu alcool sau coniac pentru a-și menține savoarea și culoarea.
Vinete de seră se găsesc în tot timpul anului. Pentru a evita ca acestea să absoarbă prea mult ulei în timpul prăjitului, se dau prin făină înainte de prăjire.
Dacă  broccoli se taie în cuburi, acesta va da un plus de savoare supei preparate în casă. Dacă se taie în felii subțiri pot fi adăugate la un amestec de legume prăjite sau coapte pe grătar. 
Înghețata preparată în casă nu  va avea cristale de gheață dacă adugi în compoziție câteva picături de zeamă de lămâie.
Rahatul, nucile, fructele folosite la prăjituri se trec prin făină, pentru a nu se lăsa la baza tăvii.
Aluatul pentru tarte va fi mai fin și mai gustos dacă adaugi în compoziție măr ras.
Spaghetele vor fi mai gustoase dacă în apa în care fierb se adaugă o foaie de dafin. 
Legumele pentru salată se țin în prealabil la rece, în caz contrar, salata se  va acri destul de repede. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei