Ce efecte au alimentele în forma organelor corpului omenesc

de Cuget Liber Miercuri, 02 Aprilie 2014 407
V-ați gândit vreodată că alimentele în formă de inimă chiar au efecte benefice asupra acestui vital organ? Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiș, expert în medicina tradițională indiană, ne arată care este corespondența dintre organele corpului și alimentele care le vindecă.

Ceapa arată precum celulele umane. Această legumă are rolul de a elimina toxinele la nivelul întregului organism. Lacrimile care curg în timp ce curățăm ceapa spală straturile epiteliale ale ochilor.

Avocado și perele au efecte benefice mai ales asupra uterului. Dacă ne uităm atent, observăm că arată la fel ca acest organ al femeii. Consumul unui avocado pe săptămână echilibrează hormonii și previne cancerul cervical. Și mai interesant este că fructul de avocado ajunge la maturitate, din stadiul de floare, după exact 9 luni!
Roșia are patru camere, este roșie și, prin vitaminele și nutrienții pe care-i conține, reprezintă o sursă de hrană pentru inimă și sânge.
Nucile stimulează creierul. Nuca are aceeași structură ca și creierul, cu emisfera stângă și dreaptă, învelit de cutia craniană. Chiar și cutele de pe miezul de nucă au aspect de circumvoluțiuni cerebrale. Nucile ajută la elaborarea a peste 35 de neurotransmițători pentru funcția cerebrală.
Morcovul în secțiune arată ca ochiul uman  " #ˆ cu pupilă și iris. Medicina indiană recomandă morcovul pentru că stimulează circulația sângelui la nivelul ochilor și îmbunătățește funcțiile acestor organe.
Cartofii dulci arată ca pancreasul și echilibrează indicele glicemic la persoanele diagnosticate cu diabet zaharat.
Bananele, castravetele și sparanghelul au forma și mărimea organului sexual masculin. Aceste legume sunt recunoscute pentru faptul că stimulează funcția acestui organ.
Arahidele (alunele de pământ) au efect pozitiv asupra testiculelor și libidoului sexual. Argentina, unul dintre componentele Viagrei, se găsește în arahide.
Smochinele sunt pline de semințe. Ele stimulează motilitatea spermei și cresc numărul de spermatozoizi.
Strugurii, buni pentru sânge. Ciorchinii de struguri au formă de inimă. Fiecare boabă de strugure are formă de hematie (celulă roșie), iar astăzi se știe că strugurii au efect pozitiv asupra inimii și sângelui.
Prazul ajută oasele. Ceapa verde, prazul, rubarba au aspect de os. Aceste alimente cresc rezistența osoasă. Oasele conțin 23% sodiu, iar aceste alimente au exact 23% sodiu!
Lămâile, grapepfruitul sau portocalele au aspect de glandă mamară. Ele joacă un rol important în menținerea sănătății sânilor și stimulează circulația limfei la nivel mamar. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei