Secrete mici, efecte mari în bucătăria ta

de Cuget Liber Marţi, 16 Aprilie 2013 162
l Friptura se frăgezește numai cu vin alb. 
l Legumele pentru salată se țin în prealabil la rece, în caz contrar, salata se va acri destul de repede.
l Pentru a evita ca partea de jos a prăjiturii să se ardă, se presară sare grunjoasă pe tava din cuptor, peste care se pune tava cu prăjitura, întrucât sarea acționează pur și simplu ca un izolator.
l Cu siguranță, vă doriți ca usturoiul să fie ușor de digerat. Pentru asta, lăsați-l să se înmoaie într-un bol cu apă rece înainte de a-l consuma și veți observa diferența.
l Dacă broccoli se taie în cuburi, acesta va da un plus de savoare supei preparate în casă. Dacă se taie în felii subțiri pot fi adăugate la un amestec de legume prăjite sau coapte pe grătar.
l Pentru a nu se lăsa la baza tăvii, fructele, nucile, rahatul folosite la prăjituri se trec prin făină.
l Aluatul pentru tarte va fi mai fin și mai gustos dacă adaugi în compoziție măr ras.
l Spaghetele vor fi mai gustoase dacă în apa în care fierb pur și simplu se adaugă o foaie de dafin. 
l Pentru ca mărul tăiat să nu se înnegrească, stropește-l cu puțin suc de lămâie.
l Țelina rămâne proaspătă pentru mai mult timp dacă este învelită în hârtie pergament sau folie de aluminiu și e pusă în frigider.
l Oul fiert se curăță mai ușor dacă înainte de fierbere i se face o gaură în coajă, cu un bold. O altă soluție este să cureți oul ținându-l într-un bol cu apă rece.
l Pentru a verifica dacă oul este proaspăt se pune într-un bol cu apă sărată. Dacă se duce la fund este proaspăt, dacă plutește - este vechi.
l Usturoiul se curăță mai ușor dacă este încălzit puțin înainte, pe o tablă așezată pe foc.
l Laptele nu se mai lipește de oală când îl fierbi dacă ții o lingură în ea și lași focul mai mic.
l Laptele nu se strică chiar dacă nu e pus la frigider, dacă atunci când fierbe adaugi în el o jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu.
l Uleiul nu mai sare dacă pui în tigaie puțină sare, iar mâncarea prea sărată se poate salva dacă adaugi în ea bucăți de cartof crud.
l Fructele prea verzi se coc dacă sunt învelite într-un ziar și puse într-un loc călduț timp de două-trei zile.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei