Crochete din cartofi și piept de pui. Ingrediente: 250 gr piept de pui, 3 cartofi de mărime medie, 2 fire ceapă verde, un ou, un praf de sare, piper și fulgi de ardei iute, o linguriță pastă de busuioc sau câteva frunze proaspete de busuioc, pesmet. Mod de preparare: Pieptul de pui se spală, se usucă cu prosoape de hârtie și se d[ prin mașina de tocat. Cartofii se fierb în coajă în apă cu sare, dar nu trebuie să devină sfărâmicioși. După fierbere se trec pe sub jet de apă rece și se curăță de coajă. Cartofii se dau apoi pe răzătoarea cu ochiuri mari, se adaugă carnea tocată, oul, ceapa tocată rondele, condimente după gust și busuioc. Se amestecă compoziția. Punem câteva linguri de pesmet pe o farfurie sau pe o hârtie de copt. Luăm o linguriță din compoziția de crochete, o trecem prin pesmet și cu mâinile formăm bastonașe. Le prăjim în ulei de palmier până se rumenesc pe toate părțile. Se scot pe prosoape de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei. Se servesc cu salată.
- Publicitate -