Tainele clătitelor perfecte (2)

de Cuget Liber Sâmbătă, 17 Aprilie 2010 287
Cui nu-i plac clătitele pufoase și delicioase? Însă nu oricine știe că prepararea unor clătite perfecte cere, la rândul ei, perfecțiune. Iată, pe scurt, ghidul unei clătite ca la carte: Lasă-le timp de odihnă Nu te repezi să faci clătitele la un minut după ce ai terminat să amesteci ingredientele. Oferă-i 30 de minute amidonului din făină să se umfle. Nu irosi uleiul la prăjit O tigaie bună nu are nevoie de ulei să băltească pentru niște clătite reușite. Încinge bine tigaia și apoi, cu ajutorul unui prosop de hârtie îmbibat în ulei, unge ușor tigaia. Atât! Nu pune aluatul cât timp tigaia este deasupra focului, se va coagula imediat și nu vei putea întinde uniform amestecul pentru clătită. Abia după ce ai aranjat amestecul, pune din nou tigaia pe foc. Nu le strica consistența prin umplere Ai luat clătita de pe foc și ai pus-o pe un platou. Nu te repezi să o umpli. Este crocantă și se rupe imediat, lăsând la o parte faptul ca îți va frige degetele. Fă mai bine o serie de 10 clătite, ține-le acoperite cu un capac și apoi apucă-te să le umpli.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei