Trucuri practice în bucătărie

de Cuget Liber Joi, 02 Iunie 2011 577
Ne place sau nu, bucătăria este, în general, locul cel mai important dintr-o casă. Munca în această zonă poate fi mai eficientă dacă se ține cont de sfaturile specialiștilor: l Încearcă să folosești vase sub presiune, pentru că mențin ingredientele sănătoase și nu se pierd nici vitaminele și sărurile minerale existente în alimente. l Vasele care rezistă mai mult la foc și se curăță ușor sunt cele inoxidabile sau de ceramică. l Petele de rugină de pe cuțite se curăță dacă sunt frecate cu o ceapă, peste care se pune și puțin zahăr tos. l Petele de cafea se îndepărtează ușor dacă se spală locul respectiv imediat cu apă rece. Dacă s-a uscat, se spală cu apă sărată sau cu alcool (aproximativ o lingură de alcool la un litru de apă). l Petele de ceai se curăță imediat dacă se șterg cu apă caldă și lămâie. l Petele de vin se curăță mai ușor dacă se presară sare. l Pentru petele de grăsime, materialul se îmbibă o zi în talc, apoi se periază bine.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei