Medicul de gardă Vă dor umerii?

de Florica ZDRU Miercuri, 24 Aprilie 2013 315
"În ultimul timp, am dureri sâcâitoare de umeri. Medicul de familie m-a trimis la reumatolog, însă nu-mi permit concediu medical în perioada asta. Mai degrabă m-aș trata acasă, dar nu știu cu ce. Rog să fiu ajutată prin această rubrică. Vă mulțumesc, Diana, 46 ani".
v v v
Când durerile apar în zona umerilor și chiar a coatelor, dr. Sibel Demirgian, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie în cadrul Clinicii Homeomed ne-a expli-cat că un posibil diagnostic ar putea fi bursita. Aceasta nu este altceva decât una din sutele de afecțiuni reumatice care sâcâie atâția oameni. Semnele bolii sunt dureri la nivelul articulațiilor cu care efectuăm cele mai multe și dese mișcări. Dacă se instalează bursita, atunci zona dureroasă capătă o culoare roșie și se umflă. Cât privește zonele pre-ferate de acțiune ale bursitei, aces-tea sunt umerii, coatele, șoldurile, cu posibilă extindere și asupra genunchilor, a călcâielor.
Factori favorizanți
În general, persoanele a căror activitate zilnică implică repetate mișcări într-o zonă a corpului sunt predispuse la bursită. Trebuie precizat că și existența altor boli precum osteoartrita, artrita reuma-toidă, de regulă tot afecțiuni reumatice pot duce la instalarea bursitei.
Cât privește tratamentul, e nevoie în primul rând de repaus, dar și de masaj ușor, antiinflamatoare sau chiar gheață pusă pe locul dureros. Și exercițiile fizice sunt de folos, dar acestea trebuie recomandate de medicul reumatolog, urmarea unui consult. Așadar, în astfel de situații, nu se recomandă ocolirea specialistului, căci durerile nu vor înceta de la sine mai ales dacă nu încetează activitățile care favorizează tensionarea articulațiilor și a mușchilor. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei