Rețetă de post Vinete umplute

de Florica ZDRU Miercuri, 08 August 2007 384
Ingrediente: 6 vinete, 6 cepe mici, 2 morcovi, 2 rădăcini de păstârnac și de pătrunjel, 2 căpățâni de usturoi, o legătură verdeață, o țelină, un pahar de ulei, 1 kg roșii. Mod de preparare: Vinetele se curăță de coajă, se taie în jumătate pe lungime, se scoate miezul, se opăresc în apă clocotită cu sare și se lasă deoparte. Se curăță restul de legume, rădăcinoasele se dau pe răzătoarea mare, ceapa se toacă, usturoiul se pisează, iar miezul de vinete se toacă. Toate se înăbușe în jumătate pahar de ulei și puțină apă. Amestecul se sărează și piperează apoi după gust, se adaugă verdeața tocată și cu el se umplu jumătățile de vinete; acestea se așază într-o tavă, se pun peste și printre ele felii de roșii, se toarnă uleiul rămas și se dau la cuptor. Sunt gata când scade bine sosul. Se mănâncă reci.
Ingrediente: 6 vinete, 6 cepe mici, 2 morcovi, 2 rădăcini de păstârnac și de pătrunjel, 2 căpățâni de usturoi, o legătură verdeață, o țelină, un pahar de ulei, 1 kg roșii. Mod de preparare: Vinetele se curăță de coajă, se taie în jumătate pe lungime, se scoate miezul, se opăresc în apă clocotită cu sare și se lasă deoparte. Se curăță restul de legume, rădăcinoasele se dau pe răzătoarea mare, ceapa se toacă, usturoiul se pisează, iar miezul de vinete se toacă. Toate se înăbușe în jumătate pahar de ulei și puțină apă. Amestecul se sărează și piperează apoi după gust, se adaugă verdeața tocată și cu el se umplu jumătățile de vinete; acestea se așază într-o tavă, se pun peste și printre ele felii de roșii, se toarnă uleiul rămas și se dau la cuptor. Sunt gata când scade bine sosul. Se mănâncă reci.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei