SFATURI DE PAȘTE Vopsiți natural ouăle!

de Cuget Liber Joi, 01 Aprilie 2010 379
Ingrediente: cojile de la 1 kg de ceapă roșie, 5-6 lingurițe de cafea, o sfeclă roșie, ouă, apă, 3 linguri oțet. Nuanța roșie Puteți obține diferite nuanțe de roșu folosind coji de ceapă roșie. Curățați ceapa cu o seară înainte, puneți cojile în apă și le lăsați la înmuiat 12 ore, acoperite. A doua zi fierbeți ouăle 10 minute împreună cu cojile de ceapă și o lingură de oțet pentru a fixa culoarea, după care le mai lăsați în lichid până când obțineți nuanța dorită. Nuanța de ciocolată Folosiți cafea, pe care o fierbeți într-un vas suficient de mare ca să nu dea în foc, apoi adăugați o lingură de oțet și ouăle, pe care le fierbeți 10 minute. Le mai lăsați în cafea până obțineți nuanța dorită. Roșu închis Această nuanță se obține cu sfeclă roșie, pe care trebuie să o tocați și să o fierbeți 15 minute în jumătate litru de apă. Adăugați o lingură de oțet și ouăle, pe care le fierbeți 10 minute. Puteți să le mai lăsați în lichid până ajung la culoarea dorită. Sfatul bucătarului: folosiți o lingură de lemn ca să scoateți ouăle, deoarece lingura de metal poate lăsa urme. Apoi ungeți ouăle de Paști cu ulei pentru a le da strălucire și a pune în valoare culorile.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei