28 de elevi ai Liceului "Ion Bănescu" din Mangalia se vor instrui în Italia și Spania

de Simona ANGHEL Luni, 18 Septembrie 2023 11287
Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” Mangalia anunță derularea unui nou proiect Erasmus+, în anul școlar 2023-2024, având ca parteneri organizații din Italia și Spania.
Proiectul este finanțat în cadrul Programului ERASMUS +, Acțiunea Cheie 1 - Formare profesională (VET), cu un buget de 68.489 euro, și se adresează unui grup de 28 de elevi aflați în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” Mangalia, profil tehnic, nivel 4, domeniul de pregătire de bază electronică – automatizări/mecanică. Stagiul de pregătire practică este parte componentă a instruirii practice prevăzută de curriculum de clasa a XI-a, calificarea Tehnician operator tehnică de calcul/Tehnician mecatronist.
Mobilitatea de învățare pe termen scurt se va desfășura în două fluxuri: într-o primă fază vor pleca 16 elevi, în luna noiembrie 2023, în Italia și alți 12 elevi, în lunile mai - iunie 2024, în Spania.
Între obiectivele proiectului se numără îmbunătățirea competențelor tehnice de specialitate, pe domeniul de formare profesională, într-un mediu real, pentru 84 elevi din învățământul profesional și tehnic, până la sfârșitul anului 2025, precum și îmbogățirea experienței personale a competențelor cheie și a celor transversale, prin contactul cu o altă realitate europeană, pentru asigurarea unei bune tranziții de la școala la piața muncii.
La final de mobilitate se dorește atingerea rezultatelor învățării prevăzute în acordul de formare (ECVET) și Europass - creșterea, îmbunătățirea, aprofundarea cunoștințelor, abilităților, compentențelor participanților, în domeniul electronicii/mecanicii. Toți participanții vor obține certificatele Europass, note și puncte de credit, corespunzătoarea SPP-urilor.
Pe lângă aceasta se urmărește acumularea de competențe cheie, cum ar fi cele lingvistice de comunicare într-o limba străină, culturale, sociale, civice, dar și schimbarea comportamentului și a unor mentalități (80% dintre participanți).

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei