Ambasadorul Republicii Estonia, E.S. Ingrid Kressel Vinciguerra, a vizitat Universitatea „Ovidius”

de Simona ANGHEL Vineri, 07 Aprilie 2023 22914
Rectorul Universității Ovidius din Constanța (UOC), conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, s-a întâlnit vineri, 7 aprilie 2023, cu Excelența Sa, doamna  Ingrid Kressel Vinciguerra, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Estoniei în România, Bulgaria și Republica Moldova.
La întrevedere au participat  prof. univ. dr. Diane Vancea, președintele Senatului UOC, prof. univ. dr. Mihai Gîrțu, prorector pentru cercetare și inovare al UOC, și conf. univ. dr. Alexandru Bobe, prorector pentru digitalizare, studenți și alumni al UOC și consul onorific al Republicii Estonia la Constanța.
„În cadrul întâlnirii am abordat o serie de aspecte legate de colaborarea pe teme academice dintre Universitatea Ovidius din Constanța și universități din Estonia, cu accent pe intensificarea schimbului de experienţă între cadre didactice şi studenţi din cele două țări, precum și pe cooperarea din domeniul IT și inovare realizată în cadrul Centrului European de Inovare Digitală CiTyINNOHub”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.   
Totodată, în cadrul discuțiilor au fost punctate detalii despre organizarea unei serii de workshop-uri cu tematică centrată pe greentech, în care companii estoniene își vor oferi serviciile pentru beneficiarii privați sau din administrația publică, ce doresc să implementeze tehnologii inovatoare pentru un viitor sustenabil.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei