Caravana Filmului Românesc ajunge la Mangalia

de Cuget Liber Luni, 02 Septembrie 2013 134
Caravana Filmului Românesc - Capodopere ale cinematografiei naționale - va ajunge și la Mangalia, în perioada 4-14 septembrie, când publicul de toate vârstele este așteptat în Portul Turistic la un regal al proiecțiilor clasice românești. Evenimentul este organizat de Primăria Mangalia, în parteneriat cu MDV Audio Studio și FanRomania Holding, și va oferi localnicilor, dar și turiștilor iubitori de film cele mai valoroase pelicule din patrimoniul cinematografiei autohtone. 
Astfel, pe un ecran gonflabil, amenajat pe scena plutitoare din Portul Turistic Mangalia, în fiecare seară, cu începere de la ora 20.30, spectatorii vor putea viziona și revedea cele mai îndrăgite filme cu cei mai importanți actori români, precum Toma Caragiu, Marin Moraru, Jean Constantin, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Draga Olteanu Matei, Mircea Diaconu, George Mihăiță, Sebastian Papaiani și mulți alții. 
Caravana Filmului Românesc va debuta în Mangalia, joi, 4 septembrie, cu proiecția cinematografică a anului 1974, "Actorul și sălbaticii". Iubitorii de film românesc vor avea ocazia să-i revadă pe celebrii actori Margareta Pogonat, Mircea Albulescu, Ion Besoiu, dar și pe regretatul Toma Caragiu. 
Timp de zece zile, cu excepția zilei de 8 septembrie, când se va sărbători Ziua Mangaliei, Portul Turistic va fi gazda unui eveniment special, conceput ca o întâlnire nostalgică pentru unii, inedită pentru alții, cu marii actori ai scenei și filmului clasic românesc. 
Filmele care vor încânta privirile publicului vor rula la o calitate excepțională atât din punct de vedere al imaginii, cât și al sunetului, iar intrarea este liberă. Organizatorii își propun să păstreze vie, în memoria publicului iubitor de film, marile creații cinematografice românești și rolurile remarcabile realizate de actorii români, înainte și după 1989. Totodată, proiectul urmărește ca tânăra generație să se familiarizeze cu filmele românești realizate înainte de actualele succese ale noului val de regizori, multipremiați la festivalurile internaționale, și, nu în ultimul rând, să arate că filmul românesc are continuitate.
Taguri

Comentează știrea

crplated
4 septembrie 2013
Costuri Primarie

Ne-ar interesa si pe noi cetatenii, cat a platit Primaria la cei doi (MDV Audio Studio și FanRomania Holding) pt organizarea acestui spectacol cinematografic. Oricum perioada de derulare, este destul de tarzie pt acest gen de proiectii in aer liber - nu stiu cati localnici vor rezista, iar despre turisti, NICI POMENEALA, ca nu mai sunt decat cativa, si aia rataciti, deci ii bucuram cand nu mai sunt. Bafta organizatorilor si la multi bani.

crplated
6 septembrie 2013
Baga bani

Nu stie numeni ce suma s-a cheltuit ?? Vre-o investigatie ziaristica, ceva ??? Sau pute ???

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei