Cetatea Tropaeum Traiani, reclădită virtual

de Paula TUDOR Miercuri, 07 Noiembrie 2012 1170
Cetatea Tropaeum Traiani a fost reconstruită 3D într-un proiect turistic cu numele "Visul lui Traian", ce urmărește să pună în valoare și să aducă în atenția turiștilor traseele Constanța - Adamclisi - Ostrov și Mangalia - Ostrov - Adamclisi. 

Drumuri care prilejuiesc adevărate bucurii excursioniștilor, atât din punct de vedere peisagistic, cât și cultural, atracțiile din cale fiind Cetatea Păcuiul lui Soare (zona Ostrov, insulă pe Dunăre), Cetatea Durostorum (tot Ostrov), Mănăstirea și Peștera Sf. Apostol Andrei, Mănăstirea Dervent, rezervațiile naturale Pădurea Hagieni (Limanu), Pădurea Esechioi (zona Oltina) sau Canaraua Fetii (Băneasa) și Cetatea Tropaeum Traiani cu Monumentul Adamclisi.
Filmul de animație 3D redă un tur virtual dinamic al cetății, fiind astfel un ghid al turiștilor care se plimbă, de obicei, singuri printre ruine din care mulți nu înțeleg mare lucru. Cetatea îi va duce înapoi în timp, la perioada ei de glorie, în secolele IV - VI d.H.
În acest moment, mai este în derulare a proiectului de promovare a turismului cultural în Dobrogea un concurs de selectare a fotografiilor ce vor face parte din expoziția itinerantă, pe care publicul le consideră că ar fi cele mai reprezentative sau cele mai frumoase.
"Concursul are scopul de a selecta 20 de fotografii, care vor fi expuse în județele Constanța și Tulcea, precum și pe Valea Prahovei, pentru promovarea turistică a zonei Ostrov - Adamclisi. Concursul este deschis până la data de 12 noiembrie, iar fotografiile pot fi votate cu note de la 1 la 5 pe traseeostrovadamclisi.ro", ne transmite Dan Frigioiu promotorul proiectului, cel care a inițiat în Constanța, astă-vară, și Festivalul Antic Tomis.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei